O nama

THALASSOTHERAPIA

Maršala Tita 188/1, Opatija
thalassotherapia-opatija@ri.htnet.hr
+385 51 202 600
+385 51 271 424

Radno vrijeme
Pon - pet07:00 - 15:00

Osnivač Thalassotherapie Opatija – Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma je Primorsko-goranska županija Rijeka. Thalassotherapia Opatija zapošljava 233 djelatnika od čega 37 specijaliziranih liječnika iz područja kardiologije, reumatologije, fizikalne medicine i neurologije.

Ustanova se sastoji od glavne zgrade „Europa I“ i „Europa II“ zgrade Fizijatrija, Magnolija te hotela Villa Dubrava i luksuznog medical spa Thalasso Wellness Centra Opatija, čime zadovoljava potreba modernog čovjeka za zdravljem, odmorom i užitkom.

Temeljem zasluga i primjeni visokih sručnih standarda, 1998. godine postala je Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravlja RH te stekla status nastavne baze Medicinskog fakulteta u Rijeci i Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Godine 2010. rješenjem Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi postaje sjedištem Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Medicinskog fakulteta u Rijeci. Godine 2011. Thalassotherapia Opatija posjeduje magnetsku rezonanciju i višeslojnu kompjuteriziranu tomografiju te godine 2012., slijedi osnivanje Referentnog centra za kardiološku rehabilitaciju Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Otvorenje Centra estetske kirurgije 2016. godine odlično se uklopilo u priču Thalassotherapije Opatija kao savršene destinacije zdravlja, ljepote i medicinskog wellnessa.

U 2017. godini otvoren je Laboratorija za kateterizaciju srca, čime Thalassotherapija Opatija obilježava 60. godišnjicu osnutka.

Na temeljima 60 godišnje tradicije ide prema ostvarenju misije koju je zacrtala: daljnje subspecijalističko usavaršavanje i stjecanje međunarodne prepoznatljivosti u vrlo uskim područjima suvremene kardiologije i rehabilitacije.

Vizija je Thalassotherapije Opatija da postane simbol Opatije i regije kao destinacije, zdravstveni i znanstveni brend te centar izvrsnosti kardiologije, reumatologije i fizikalne medicine te rehabilitacije, sportske medicine i medicinskog wellnessa. Moralna je obveza prema utemeljiteljima i nosiocima razvoja zdravstvenog turizma u prošlosti, prihvaćanje naslijeđene dinamike i njezino daljnje razvijanje. Takvu intenciju potrebno je voditi kroz razvoj vrhunske, raznolike medicinske struke, unaprediteljske znanstvene djelatnosti i suvremene turističke doktrine.

Javna nabava / Natječaji / Izvješća

Poslovni partneri

Pristup informacijama