Zdravstveni turizam

KAKO DO NAS?

Thalassotherpia Opatija

Maršala Tita 188/1
51 410 Opatija, Hrvatska

UDALJENOSTI

CESTOM
480 km – München, Beč, Milano

ŽELJEZNIČKE POSTAJE
Opatija-Matulji (5 km)
Rijeka (12 km)

ZRAČNE LUKE
Rijeka (44 km)
Pula (75 km)
Zagreb (200 km)
Ljubljana (135 km)
Venecija (208 km)

Opatija je smještena u Kvarnerskom zaljevu u kojem se Mediteran najdublje usjekao u kopno Srednje Europe u podnožju planine Učka . Zaklonjena je od jakih vjetrova otocima i Učkom što je čini ugodnom za boravak u svako godišnje doba.

U doba svog nastanka kao turističkog mjesta, Opatija je prije svega bila zimsko lječilište za elitnu klijentelu – Opatija postaje 1889. službeno klimatsko lječilište, a danas se ta tradicija nastavlja kroz ponudu medicinskog turizma i wellness sadržaja prvenstveno u Thalassotherapiji Opatija specijaliziranoj bolnici za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca, pluća i reumatizma u sklopu koje se nalazi i moderan Thalasso Wellness Centar Opatija .Thalassohterapia Opatija njeguje 60 godina dugu tradiciju zdravstvenog turizma u radu s kardiološkim, reumatskim, fizijatrijskim i dermatološkim bolesnicima te se svrstava u sam vrh ustanova za liječenje i rehabilitaciju.

Thalassotherapia Opatija prva je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je uvela stručnu i modernu rehabilitaciju srčanih bolesnika. Potpun sklad iskustva, stručne educiranosti, najmodernije medicinske, dijagnostičke i terapijske opreme uz njezin položaj uz more sa obiljem sunčanih sati i povoljnim zračnim strujanjima, ovu bolnicu određuju kao odlično mjesto za zdravlje i odmor.

Svi programi terapije i rehabilitacije pod praćenjem su stručnog tima liječnika, fizioterapeuta, medicinskih sestara, psihologa i nutricionista uz pisanu preporuku na kraju provedenog programa.

Prateći trendove zdravstvenog turizma u ponudi je nova djelatnost Centar estetske kirurgije.

Smještaj u sklopu Thalassotherapije moguć je u moderno uređenoj secesijskoj Villi Dubrava koja je toplim hodnikom povezana sa medicinskim dijelom kao i sa moderno uređenim medicinskim wellnessom Thalasso Wellness Centrom Opatija.

KONTAKTI ZA INFORMACIJE I NARUDŽBE

Ukoliko je potrebna pomoć kod organizacije Vaših medicinksih procedura, smještaja ili ostale ponude Thalassotherapie Opatija, stojimo Vam na raspolaganju.

PRIJEMNA SLUŽBA

Nalazi se u prizemlju glavne zgrade „Europa 1.“

Privatni medicinski pregledi i terapije
00385 51 202 620
denis.desman@tto.hr


Privatne pretrage MRI i CT


Fizikalna i kardiološka rehabilitacija
00385 51 202 612
sanja.ropac@tto.hr

KOMERCIJALNI POSLOVI

Voditeljica službe

Sandra Martinčić , specijalistica zdravstvenog turizma
00385 51 202 616
sandra.martincic@tto.hr


Marketing
00385 51 202 857
marketing@tto.hr

SMJEŠTAJ

Voditelj odjela

Aleksandar Smolica, dipl. oec
00385 51 202 680
villa.dubrava@ri.htnet.hr

THALASSO WELLNESS CENTAR OPATIJA
ESTETSKA KIRURGIJA

U zgradi Thalasso Wellness Centra Opatija
00385 51 202 615
00385 91 763 17 01
nino.vidas@tto.hr

RADNO VRIJEME

Thalassotherapia Opatija
službeno radno vrijeme
radnim danom07:00 - 15:00
Thalasso Wellness Centar Opatija
svaki dan
1. 06. – 15. 09.08:00 – 21:00
15. 09. – 1. 06.09:00 – 22:00
Thalassotherapia Opatija
Estetska kirurgija - službeno radno vrijeme
ponedjeljak – četvrtak 14:00 – 22:00
petak09:00 – 17:00

Kod narudžbi se prilagođavamo potrebama korisnika zdravstvenog turizma.

Brošure/ Cjenik

VIDEO / FOTO GALERIJA

POTVRDA KVALITETE

1998 godine je Thalassothera-pia Opatija postala prvi i jedini Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

2014. godine- Nagrada TZ Kvarnera, „Priznanje za doprinos razvoju zdravstvenog turizma na Kvarneru i za aktivno sudjelovanje u projektu Kvarner Health and Wellbeing“

Svjedočanstva o kvaliteti

 • Ovo je moje pismo ili bolje reći, moj životopis nakon četiri tjedna provedena u Opatiji.

  Ovo je bio moj drugi put u Opatiji, međutim, ovaj put u potpuno drugačijim okolnostima. Ipak vam mogu reći iz srca da sam ovaj put jednako oduševljena. Opatija je pravi biser Jadrana. Mnogi to nazivaju Jadranskom Nicom i ne mislim da su pogriješili, pogotovo jer su cijene u Opatiji mnogo pristupačnije i atraktivnije. Osim toga, tu je i prekrasna priroda koja okružuje mjesto. U kratkom izletu možete posjetiti i druga zanimljiva mjesta u blizini kao i otoke preko zaljeva.

  Osoblje iz Ville Dubrave, gdje sam se nalazila, učinilo je sve da se osjećam ugodno i lijepo. Ne zelim propustiti nikoga: od dame koja dekorira vilu, kuhinje i restorana koji su ponudili hranu koja je tako iskušana, bogata okusima, tako da su naša tijela bila dobro hranjena nakon svakodnevnih treninga, plivanja u toplom bazenu s morskom vodom, što me duboko opustilo.

  Terapeuti su vrlo profesionalni, s bogatim iskustvom i oni to čine laganim „guranjem“ kroz određene zahtjevne vježbe da ih ne možete odbiti. Osobno sam osjetila da znaju što rade. Problemi koje sam imala, koji su bili razlozi zbog kojih sam došla ovamo bili su djelomično ublaženi, a neki su nestali. Pitam se: je li to moguće?

  Zahvalan sam za cjelokupnu organizaciju od strane Wellbe i za sve, i male i velike stvari koje su učinili za mene. Doživjela sam brigu i pažnju, kao i stručnu pomoć u trenutku kad sam ih trebala. Nije dovoljno reći da sam se dobro provela, bilo je više od toga; Bila je nevjerojatna rehabilitacija u Talassoterapiji Opatija.

  Ramiza
 • Nakon što sam pretrpio ozljedu leđne moždine od nesreće u prosincu 2013., malo sam se počeo oporavljati. Nažalost, švedski zdravstveni sustav nije imao sposobnost da mi pruži adekvatnu rehabilitaciju pa sam se prijavio na Thalassotherapiju Opatija, gdje sam proveo više od 13 mjeseci.

  Klinika je izravno povezana sa Sveučilišnom bolnicom u Rijeci, tako da mogu u kratkom vremenu ili čak vrlo kratkom vremenu dobiti gotovo sve stručnjake koji su potrebni za svaki slučaj. Naravno, klinika ima i svoje vrlo kompetentne liječnike.

  Tijekom rehabilitacije, imao sam na raspolaganju fizioterapeuta, liječnika i medicinske sestre cijelo vrijeme, što je učinilo da se osjećam vrlo sigurno. Osoblje je sretno na svom radnom mjestu, onda se lako tako osjećati i kao pacijent.
  Budući da sam bio potpuno paraliziran, uspio sam otići tako da sam svakog jutra mogao prošetati 70 metara. Nevjerojatno.
  Za vrijeme mog boravka osoblje u Thalassoterapiji Opatija je bilo vrlo pozitivno.

  Jana